Over Flytande

Astrid van Esdonk

Astrid van EsdonkNa een heel korte carrière in de ICT besloot ik in 2000 alsnog te gaan studeren. Ik koos voor de opleiding Nederlands aan de Universiteit Leiden en specialiseerde me in de Middeleeuwse Letterkunde. Geen richting waarmee je snel carrière maakt, maar wel een richting waarin je de mogelijkheid krijgt je te verliezen in de prachtige verhalen uit onze literaire geschiedenis. En een richting waarin je niet alleen veel moet lezen, maar ook heel veel moet schrijven – wat altijd al een grote passie van mij was. Na afronding van mijn studie in 2005 besloot ik al snel om als ZZP’er aan de slag te gaan. Ik koos daarbij bewust voor de combinatie projectuitvoer, schrijven en redigeren. Dit zodat ik het organiseren en aansturen kon combineren met het inhoudelijke. In 2007 schreef ik me als Tekstbureau Flytande in bij de Kamer van Koophandel. Ik koos voor een internationale naam – flytande is Zweeds voor vloeiend – omdat ik ook graag over de landsgrenzen kijk, zowel zakelijk als privé.

Ik specialiseerde me al snel in teksten voor het onderwijs. Hierbij hecht ik met name veel belang aan het niveau van de tekst – dit moet aansluiten bij het niveau van de student. Ik heb ruime ervaring met het schrijven en redigeren van teksten op verschillende (taal)niveaus. In de afgelopen jaren heb ik zowel teksten geschreven op cursorisch niveau als op mbo- en hbo niveau. Ik ben bekend met het Common European Framework of Reference (CEFR) en de commissie Meijerink voor taal en rekenen. Mensen in staat stellen om te leren op hun eigen niveau is een belangrijke motivatie voor mij. Ik ben er van overtuigd dat leerlingen meer plezier zullen hebben in het leren als de tekst aansluit bij hun belevingswereld.

Een vloeiend proces staat voor mij centraal. Gaat u de samenwerking met mij aan, dan kunt u erop vertrouwen dat ik gemaakte afspraken nakom.

Cardcetera

Kaarten schrijven en ontvangen is een passie van mij. Uit deze passie is in 2011 de webwinkel Cardcetera ontstaan. In de web shop verkoop ik niet alleen grote merken als Nouvelles Images en Aquarupella, maar ook een eigen lijn kaarten: Cardcetera Cards. Deze zijn ook verkrijgbaar voor wholesale; alle contacten hier omtrent leg ik en onderhoud ik zelf. Ik geniet van de speurtocht naar nieuwe, originele kaarten en het bekend maken van de shop en de kaarten middels persberichten, blogs en samenwerking met andere webwinkeleigenaars.

cardcetera.com  

Projecten

Ik schrijf niet alleen beroepsmatig, maar ook voor mijn plezier. In 2014 richt ik me daarbij ook op een autobiografisch boek, met als titel Verdwaald in Tirol. Wilt u wat van mijn hand lezen, bekijk dan eens de speciale website. Een speciaal project dus!

Wilt u meer weten over de projecten en opdrachtgevers waar ik eerder beroepsmatig voor heb gewerkt? In mijn portfolio kunt u een aantal opdrachten vinden die ik sinds 2007 onder de naam Flytande heb uitgevoerd voor opdrachtgevers als LOI, VTL, Edu’Actief en BMWT.

Portfolio